A részvénypiac forgalma 8,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek a pénteki záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar tőzsde kedvezően zárta a hét első kereskedési napját, a magyar részvényindex emelkedett. Az amerikai tőzsdék ünnep miatt zárva tartanak hétfőn, Kína sem volt nyitva az új év ünneplése miatt.

A vezető részvényeket mozgató vállalati hír nem érkezett, így a nemzetközi hangulat befolyásolta a papírok kereskedését. Különösen jól teljesített a Richter, a Mol közel egy százalékkal erősödött, az emelkedő olajárak segítették a papírt. Az OTP és a Magyar Telekom pedig iránykereső volt - tette hozzá.

A Mol 22 forinttal, 0,98 százalékkal 2256 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,76 százalékkal 13 250 forintra nőtt, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,74 százalékkal 402 forintra csökkent, forgalma 131,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 145 forinttal, 1,71 százalékkal 8620 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3761,64 ponton zárt hétfőn, ez 45,47 pontos, 1,22 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!