A vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője szerint alacsony forgalmú, érdemi elmozdulás nélküli nap volt a BÉT-en hétfőn. Jellemzően a német piaccal együtt mozgott a magyar tőzsde, a Richter-OTP-Mol trió a nap végére csökkentette korábbi veszteségét, de egyedül a Richter tudott csak pozitív tartományban zárni.

A görög válsággal kapcsolatban a Raiffeisen üzletkötője megjegyezte: minden egyes momentumra "ki vannak hegyezve" a befektetők. Mivel még mindig nincs konkrétum, a végleges döntésre vár a piac, ezért is próbálják nullára zárni a pozíciókat a befektetők.

A Mol 0,5 százalékkal 14 450 forintra esett, 761,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,8 százalékkal 5395 forintra estek, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 százalékkal 409 forintra gyengült, forgalma 231,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama viszont 0,9 százalékkal 4390 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!