A Rahimkulov család érdekeltségben lévő Antenna-részvényeket is beleadták a Swisscom ajánlatába, így a svájci cég befolyása 97,99 százalékosra emelkedett. Vélhetően hamarosan jöhet a kiszorítás, és a tőzsdei kivezetés is. A Swisscom Broadcast AG megszerzett az Antenna Hungária Nyrt. által kibocsátott dematerializált törzsrészvényekből 2 729 549 darabot. Az egyenként 1000 forint névértékű törzsrészvények az Antenna Hungária Nyrt. alaptőkéjének 22,99 százalékát képviselik - olvasható a közleményben. Ezzel a Swisscom Broadcast AG összesen az Antenna Hungária által kibocsátott 11 635 950 darab törzsrészvény tulajdonát szerezte meg, amely magyar vállalat alaptőkéjének 97,99 százalékát képviseli. A tranzakció előtt a svájci társaság 75 százalékos részvénytulajdonnal rendelkezett. A Swisscom Broadcast AG részvényese 100 százalékban a Swisscom AG, amely így közvetve szerzett befolyást az Antenna Hungária Nyrt. felett. Szintén a BÉT honlapján tette közzé a műsorszóró társaság, hogy a londoni székhelyű Firthlion Limited a tulajdonában lévő 2 138 635 darab Antenna Hungária törzsrészvényt a Swisscom által tett nyilvános vételi ajánlat keretében elidegenítette. Ezzel megszűnt a Firthlion 18,01 százalékos részvénytulajdona. Szintén megszűnt a Firthlion 76 százalékos tulajdonosának, a budapesti Kafijat Kereskedelmi és Consulting Kft.-nek az Antenna Hungária Rt.-ben meglévő közvetett befolyása is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!