A Népszabadság információ szerint Kulcsár irányítása alatt a Britton-csoport két éve krimibe illő módon kísérelt meg befolyást szerezni a Synergonban. A fiktív számlázás és Szalóczy Zsolt letartóztatása következtében a mélybe zuhant a Synergon-papírok árfolyama. Kulcsár ekkor a Pannonplast esetében megismert módszerrel a rendszerintegrátor részvényeinek felvásárlásába kezdett. 2001 április 20-án a K&H Equities VIP listájáról már jó ismert nevek (Monotrade Ltd., Esma Spanyol-M reklámügynökség, Zöldújság Rt, Nyúl Sándor, Mudura Sándor, etc.) nevében Kulcsár részvényvásárlásba kezdett , később pedig valamennyi vevő az álbrókert bízta meg tulajdonosi érdekeinek képviseletével. Minden jel szerint, miként a Pannonplastnál, a Synergon tranzakciók hátterében is a Britton-csoport állt. A Synergonban jelentős befolyást szerzett cég leváltotta a cég akkori vezérigazgatóját, és a részvénytársaság felügyelő bizottsági tagjává választotta Kerék Csabát, aki csak nemrégiben mondott le tisztségéről. A Britton-Kulcsár csoport teljes hatalomátvételét a Synergonban minden bizonnyal a cégvezetők tragikus repülőbalesete akadályozta meg. A lezuhant Cessna-n ült ugyanis Gyúros Tibor, aki állítólag Kulcsár belső kapcsolata volt a cégnél. A Népszabadság még egy érdekes összefüggésre hívja fel a figyelmet. Kevéssel a K&H-botrány kirobbanása után napvilágot látott egy 14 pontos feljegyzés, amelyben Kulcsár azokat az ügyeket sorolta fel, amiben Rejtő E. Tibor érintett volt. A felsorolás második pontjában említi Kulcsár az Antenna és a Synergon részvények felvásárlását. E két ügy között pedig - sok más mellett - az a közös, hogy a tranzakciók lebonyolításának időpontjában mindkét társaságnál tragikus módon elhunyt az a vezető, aki közvetlen kapcsolatban állt a brókerral. Korda Istvánt az AH vezérigazgatóját 2000 március 21-én meggyilkolták az Úri utcában, míg Gyúros Tibor repülőgépe lezuhant. Korda gyilkosát azóta elítélte a bíróság, a Cessna tragédiájában pedig a rendőrség nem talált bűncselekményre utaló jeleket...

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!