Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BÉT honlapján megjelent közlemény szerint az igazgatóság hétfőn 1,2-2,2 milliárd forintos zártkörű kibocsátás készpénzes alaptőke-emeléssel valósul meg, november 26-i hatállyal.

A lépés megvalósulásával az econet.hu a jelenlegi 26 százalékról 51 százalékra növeli tulajdoni hányadát Sziget csoportban.

A tervek szerint 2011-ben mintegy 5 milliárdos árbevételt és 590-670 millió forint nagyságrendű EBITDA-t termelő Sziget Kft.-vel az econet.hu-csoport árbevétele duplázódik, eredményessége pedig jelentősen javul majd.

Az igazgatósági határozat értelmében a november 26-án Econet részvénnyel rendelkező befektetőket átvételi elsőbbségi illeti meg, amelyet 2010. november 30. és december 14. között gyakorolhatnak majd.

A jogukkal élni kivánó részvényesek a november 26-át is magában foglaló 30 kereskedési nap záróárainak forgalommal súlyozott átlagán, de legalább 120 forintos papíronkénti árfolyamon vehetnek részt a tőkeemelésben.

Amennyiben nincs elegendő jelentkező, az igazgatóság 600-600 millió forintnyi kibocsátási értékű részvény lejegyzésére feljogosította a Nobilis Kristóf érdekeltségében lévő DonaDöme Kft.-t és a Héjja Róbert érdekeltségében lévő Héjja Befektetési és Vagyonkezelő Kft.-t, akik így összesen 1,2 milliárd forint kibocsátási árú részvény átvételére vállaltak kötelezettséget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!