Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

EURUSD

Az elmúlt héten jellemző dollárerősödés folytatódott a keddi kereskedés első felében is. A zöldhasú remek teljesítménye mögött a szír konfliktus lehetséges fejleményei által ismét előtérbe kerülő piaci kockázatkerülés; illetve a Fed mennyiségi lazító programjának lehetséges csökkentésével összefüggő befektetői újra-pozícionálás húzódhatott meg.

Az EURUSD kurzusa az 50-napos mozgó alá süllyedve, az 1,32-es támasz letörését követően tovább ereszkedett kedden: amennyiben a jegyzés alatta zárna be, a későbbiekben ismét az 1,30-as szint kerülne a piaci fókusz célkeresztjébe.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

Nikkei225

Remek formában indította a szeptembert a japán börze: a hét első napjának kedvező makroadatai, majd a keddi kereskedésben tovább gyengülő jen által segítve jelentős emelkedést mutatott a Nikkei. A szigetország részvényindexének erősödését a rövid távú, csökkenő trendvonal szignifikáns áttörése után egyelőre az 50-napos mozgóátlag látszott megállítani: így míg a csökkenő trendvonal- és a 21-napos mozgó lehetséges visszatesztelése ismét a vevők kezébe kerülhetne az irányítás; az 50-napos mozgó érdemi leküzdése esetén a 14 400-as ellenállásra érdemes figyelnünk a továbbiakban.

Nikkei225
Kép: Admiral Markets

GBPUSD

Ismét kedvező hírek érkeztek a brit gazdaságból: hétfőn a brit feldolgozóipari PMI ugrott két és fél éves csúcsra, míg a hét második napján közzétett, hatéves csúcsra emelkedő építőipari beszerzési menedzserindex csalt mosolyt a font-spekulánsok arcára. A GBPUSD kurzusa továbbra is a rövid távú emelkedő csatornában tartózkodik, míg a kurzus a 21-napos mozgóról elrugaszkodva az 1,56-os ellenállást tesztelte meg délelőtt. Amennyiben az emelkedés folytatódna, a következő megállót az 1,57 jelentheti a kábel számára a későbbiek folyamán.

GBPUSD
Kép: Admiral Markets

USDTRY (4-órás)

Bár az azonnali szíriai katonai beavatkozás lehetősége egyelőre lekerülni látszott a napirendről, azonban a konfliktus továbbterjedésével kapcsolatos aggodalmak továbbra is aggasztják a befektetőket: az izgalmakról ezúttal az orosz RIA hírügynökség gondoskodott. Az orosz állami hírügynökség beszámolója szerint az orosz védelmi miniszter a Földközi-tengeren végrehajtott, ballisztikus 'objektumok' indításáról tájékoztatta Vladimir Putyint; majd a hírt sietve cáfolta a francia- és az izraeli katonaság szóvivője is.

Az átmeneti riadalom ugyanakkor a térség fizetőeszközeire is rányomta bélyegét: az első piaci reakciók nyomán jelentős gyengülést produkált az izraeli sékel- és a török líra is. az USDTRY kurzusa 2,05 felett is megfordult kedden délelőtt, majd a jegyzés az első cáfolatokat követően lefelé korrigált.

USDTRY (4-órás)
Kép: Admiral Markets


EURUSD, Nikkei225, GBPUSD, USDTRY - technikai elemzés 2013.09.03.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!