New Yorkban a kereskedés vége előtt másfél órával a DJIA-30 index 0,15 százalék veszteséget mutatott, az S&P-500 index az előző zárással megegyező szinten állt, a Nasdaq Composite viszont 0,25 százalékos pluszban - írta az MTI.

Az árfolyamok emelkedését a technológiai ágazatok papírjai diktálták a Facebook, az Amazon és a Netflix erősödésének köszönhetően, a többi gazdasági ágazat vegyes eredményt tudott csak felmutatni. A DJIA indexben például a Walmart papírja teljesített a leggyengébben. A technológiai cégek papírjaival telített Nasdaq Composite index viszont kedden új nap közbeni rekordot állított be a hétfői rekord zárást követően.

A technológiai papírok felfelé menetelésétől eltekintve a piac egészét a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok megszokott rendjének a megrendülése miatt kialakult befektetői aggodalmak terhelték, és tették bizonytalanná.

Az Egyesült Államok a múlt héten védővámokat vetett ki uniós, kanadai és mexikói acél és alumínium importra. Az EU ezt követően ellenlépéseket helyezett kilátásba. Mexikó kedden tette közzé ellenlépésnek szánt importvámjainak a listáját.

Az AK Steel és US Steel acélipari vállalatok részvényei két százalékkal gyengültek.

A nap folyamán mindemellett kedvező makrogazdasági adatok is támogatták a befektetői bizalmat: az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének a növekedési üteme három éve a legmagasabb szintet érte el az idén májusban. Az új munkahelyek száma pedig rekordot ért el áprilisban.

A WTI nyersolaj ára 1,07 százalékkal emelkedett hordónként 65,44 dollárra, a Brent nyersolajé 0,17 százalékkal 75,16 dollárra csökkent.

A dollár gyengült, az arany ára ezzel párhuzamosan emelkedett.

Az eurót 0,27 százalékkal jegyezték erősebben 1,1730 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,48 százalékkal unciánként 1303,50 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!