Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.

 

Csütörtökön az európai részvények zuhantak, miután az Európai Központi Bank 50 bázisponttal megemelte a kamatlábakat, és további emeléseket helyezett kilátásba az infláció fenntartható szintre való csökkentése érdekében. A Bank of England és a Svájci Nemzeti Bank szintén fél százalékpontos kamatemeléseket hajtott végre.

Pénteken az euróövezet feldolgozóipari és szolgáltatóipari aktivitásának mérőszámaira, a beszerzésimenedzser-indexek publikálására várnak a piaci szereplők a régió gazdasági állapotának a felmérésére.

A páneurópai Stoxx Europe 600 index 0,14 százalékkal kezdett alacsonyabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,02 százalékos emelkedéssel kezdett.

  • Londonban 0,08 százalékkal gyengébben nyitott az FTSE-100 index,
  • a frankfurti DAX 0,08 százalékkal emelkedett,
  • a párizsi CAC-40 index 0,18 százalékkal csökkent a kezdéskor.
  • Milánóban 0,14 százalékos indexemelkedéssel,
  • Madridban pedig 0,36 százalékos indexcsökkenéssel indult pénteken a tőzsdei kereskedés.

Az olajár csökkent, de ezzel együtt is hét százalék körüli emelkedéssel fejezi be a hetet. A WTI nyersolaj ára az európai kereskedési idő kezdetén 0,83 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 75,48 dolláron, a Brent pedig 0,38 százalékkal állt alacsonyabban, 80,90 dolláron.

 

Az arany spot ára 0,04 százalékkal emelkedett, unciánként 1777,41 dollárra. Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik erősebben 1,0633 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!