Az Egyesült Államok és egyben a világ legnagyobb barkácsáruházlánca kedden azt közölte, hogy nettó értékesítése 9,8 százalékkal, 36,82 milliárd dollárra emelkedett, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 35,01 milliárd dollárt.

Az atlantai székhelyű vállalat adózott eredménye 20,3 százalékkal, 4,13 milliárd dollárra, részvényarányosan 3,92 dollárra nőtt. Szakértők kisebb, 3,41 dolláros részvényarányos eredményt vártak a negyedévre.

A Home Depot legalább egy éve nyitva tartó áruházaiban az eladások 6,1 százalékkal emelkedtek, jóval nagyobb mértékben a szakértők által várt 1,4 százalékos bővülésnél.

A Home Depot kimutatása szerint az egy-egy tranzakció során kifizetett átlagösszeg 12,9 százalékkal 82,38 dollárra emelkedett a negyedévben, a tranzakciók száma ugyanakkor 5,5 százalékkal csökkent.

Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetségének (NAR) adatai szerint nyolchavi csúcsot döntött a szeptemberben értékesített lakóingatlanok száma az Egyesült Államokban, éves szintre kivetítve 6,29 millió lakóingatlant adtak el, ami az előző hónaphoz képest 7,0 százalékos emelkedést jelent. Ugyancsak szeptemberben az újépítésű lakóingatlanok eladása 14 százalékkal, hat hónapja a legnagyobb ütemben nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!