Erőteljes mélyrepülésbe kezdtek az amerikai tőzsdék azt követően, hogy a Fed csak a várakozásoknak megfelelő, de a befektetői hangulatot nem enyhítő 25 bázispontot vágott az irányadó egynapos kamaton, míg ugyancsak 25 bázisponttal 4,75 százalékra csökkentette a bankoknak felszámolt diszkontkamatlábat. Az AT&T 4,1 százalékos előnyre tett szert azt követően, hogy bejelentette: a részvényei után járó hozam 13 centtel magasabb lesz a korábban ígértnél, és a cég 15,2 milliárd dollár értékű részvény-visszavásárlására is készül. A Dow Jones másik nyertese a McDonald's lett a maga 2 százalékos árfolyam emelkedésével, de az indexen listázott további 28 blue chip mind veszteséggel zárta a napot. A Washinton Mutual részvényei 12,4 százalékot veszítettek azt követőn, hogy a pénzintézet bejelentette, 1,6 milliárd dollár veszteség leírása és 3 150 ember elbocsátása után kivonul a másodlagos jelzáloghitelek piacáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!