Az ÁKK a meghirdetett mennyiségben, 30 milliárd forintért értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj). Az elsődleges forgalmazók 33,7 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az aukciós átlaghozam 0,41 százalék volt, 8 bázisponttal magasabb az előző, két héttel korábbi aukción kialakult átlaghozamnál és 17 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

Az 5 éves, változó kamatozású kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 27,8 milliárd forint ajánlatára 3 milliárd forinttal megemelt értékesítéssel 9 milliárd forint összegben adott el az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!