Az infláció az Egyesült Államokban megugrott, márciusban új 40 éves éves csúcsra, 6,6 százalékra emelkedett, és úgy tűnik, hogy az amerikai jegybank döntéshozói agresszív kamatemelések sorozatát fogják végrehajtani az árak lehűtése érdekében. Warren Buffett amerikai topmilliárdos, a világ egyik leggazdagabb embere elmondta, hogy nem tudja, milyen szintű lesz az infláció a következő hónapban vagy évtizedben, de az emelkedő áraknak komoly hatása van – írja a Reuters.

"A saját üzletágunkban rendkívüli mértékű inflációt láttunk" - mondta Buffett, aki szerint két éve folyamatosan emelkednek az árak.

A Berkshire alapkezelő eredménybeszámolójával kapcsolatban megjegyezte, hogy jelentős költségnövekedést látnak néhány üzletágában.

Az egyik leányvállalatuk, a Geico, az autóbiztosító az első negyedévben biztosítási veszteséget könyvelt el, mivel a kárigények emelkedtek, mivel a használt járművek és az alkatrészek árai megugrottak.

"Az infláció átveri a kötvénybefektetőt... átveri azt, aki a matraca alatt tartja a készpénzét, átver szinte mindenkit" - mondta Buffett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!