Az isztambuli parkett irányadó mutatója 1 százalékkal csökkent nyitás óta, de a török líra is leértékelődött a dollárral szemben azt követően, hogy a kormány közölte: az IMF-fel folytatott tárgyalások akár májusig is elhúzódhatnak - írta a Bloomberg. Ez azt jelentené, hogy a Törökország által még tavaly igényelt, két éves lejáratú hitel csak a második félévben kerülhet lehívásra. A Hurriyet szerint a kölcsön összege 15-30 milliárd dollár között lehet (a török kormány 25 milliárd dollárra tartana igényt), ám a hitelfeltételeket illetően továbbra is jelentősen eltérő a Valutalap és a török kormány álláspontja. A török tőzsde benchmark indexe, az XU-100-as év eleje óta 3,5 százalékkal emelkedett, szemben a nemzetközi trenddel (az MSCI feltörekvő piaci index 4,5 százalékot veszített értékéből január 3. óta). A mostani leértékelődéssel az isztambuli tőzsde is gyorsan beérheti feltörekvő piaci társait, amennyiben a hangulat világszerte negatív marad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!