Ami talán aggodalomra adhat okot az az, hogy a napi minimumot jelentő 21 903 pont közelében fejezte be az index a napot. Egyelőre azonban a csütörtöki mozgás inkább csak megállónak látszik az első napok nagy emelkedése után. Döntést talán a péntek délután megjelenő amerikai decemberi munkanélküliségi adat hozhat a hosszabb távú irányt illetően. Mindenesetre a decemberi határidős lejárat sem mutatja a pánik jeleit, mivel nagyjából a prompt indexel együtt mozogva 0,8 százalékkal 22 611 pontra hullott vissza az értéke. A vezető részvények közül továbbra is a Mol tartja magát a legjobban. Az olajrészvény a csütörtöki eső trenddel szemben 20 forintot tudott emelkedni, újabb több mint egy éves záró csúcsot beállítva. A 19 070 forintos érték 0,1 százalékos növekedést jelentett, ugyanakkor jócskán elmaradt a napon belül elért 19 430 forintos napi csúcsától. Ráadásul a Mol esetében a 6 milliárd forintos forgalom is jelentősnek mondható. Az OTP esetében viszont jócskán leült a forgalom, amely a 6 milliárdot tudta csak meghaladni. A részvény az index értékével arányban 1 százalékkal 5617 forintra csúszott vissza. Továbbra is szenved azonban a Richter és a Magyar Telekom. Előbbi 1,5 százalékkal 42 150 forintig hullott vissza, míg az előző nap is mínuszban záró telekomrészvény 1,7 százalékkal 717 forintig csúszott le, annak ellenére, hogy a hozamok lefelé csordogáltak az állampapír piacon. A kisebb részvények közül a Boros-Bochkor páros leigazolását bejelentő econet, közel 4 százalékot emelkedett, és 132 forinton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!