Az FHB Jelzálogbank 2009 negyedik negyedévében 1,6 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami az előző negyedévinél 10,6 százalékkal kedvezőbb, 2008 hasonló időszakának eredményénél pedig 1,6 százalékkal marad el - tette közzé a társaság konszolidált, nem auditált gyorsjelentésében kedden a BÉT honlapján.

Az IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerint elkészített mérleg alapján a jelzálogbank tavalyi éves adózott nyeresége így megközelítette a 7,1 milliárd forintot, ez 6,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A bank 2009 negyedik negyedévében 7,6 milliárd forint nettó kamatbevételt realizált, 80 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az előző negyedévinél pedig 13,6 százalékkal magasabbat.

A működési költségek a tavalyi utolsó három hónapban 3,7 milliárd forintot tettek ki, 11,5 százalékkal haladták meg a harmadik negyedévit, az egy évvel korábbinak ugyanakkor 16,7 százalékkal alatta maradtak. A működési költségek és a bruttó pénzügyi eredmény hányadosa (CIR) így a 2008. év végi 55,4-ről 2009 végére 44,5 százalékra javult.

A részvényesi vagyon éves szinten 17,4 százalékkal, közel 47,2 milliárd forintra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!