A Microsoft adózott eredménye 25 százalékkal, 3,76 milliárd dollárra, egy részvényre vetítve 47 centre zuhant, a bevétele 6 százalékkal 20,53 milliárd dollárra esett.

Az egyszer tételek nélkül számolt részvényarányos profit 62 cent lett, a szakértők 64 centre számítottak, miközben jóval nagyobb, 22,09 milliárd dollár bevételt vártak.

A More Personal Computing szegmens értékesítése - amelyben a PC-felhasználóknak szánt Windows operációs rendszer is tartozik - 0,9 százalékkal 9,46 milliárd dollárra emelkedett. A felhő alapú szolgáltatásból származó bevétel 3,3 százalékkal, 6,1 milliárd dollárra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!