A vártnál jobban teljesített a Procter & Gamble

A vártnál jobban alakult a világ legnagyobb fogyasztásicikk-gyártójának számító amerikai Procter & Gamble (P&G) negyedéves profitja, amiben elsősorban az játszott szerepet, hogy a koronavírus miatt megugrott a kereslet a háztartási cikkek iránt - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. április 17. péntek, 19:50
Fotó: Getty Images

A P&G pénteken azt közölte, hogy a március végével zárult harmadik pénzügyi negyedévében az adózott eredménye 2,92 milliárd dollárra, részvényenként 1,12 dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 2,75 milliárd dollárról, részvényarányosan 1,04 dollárról.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,17 dollár lett, 4 centtel meghaladta az elemzői várakozásokat.

A negyedéves bevétel 5 százalékkal, 17,21 milliárd dollárra nőtt. Elemzők jobb adatra, 17,46 milliárd dollárra számítottak.

A világ több mint 180 országában jelen lévő cég idei árbevétel-növekedési előrejelzését 4-5 százalékról 3-4 százalékra fogta vissza pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK