A mérlegfőösszegét tekintve a világ ötödik legnagyobb bankja kedden közölte, hogy az első negyedévben 6,1 milliárd dollár adózás előtti nyereséget ért el. Ez elmarad ugyan az egy évvel korábbi 7,1 milliárd dollártól, de lényegesen meghaladja az elemzők által várt 4,3 milliárd dollárt.

A kereskedelmi banki üzletág bevétele a nagy-britanniai hiteligény folyamatos növekedésének köszönhetően 2 százalékkal emelkedett, a beruházási banki tevékenységből származó bevétel azonban 12 százalékkal csökkent.

A Hongkong and Shanghai Bank néven 1865-ben alapított londoni központú pénzintézet 80 országban aktív, Európában piacvezető, de Nagy-Britanniát és Hongkongot tekinti "hazai piacának". A jövőben főleg Kínában akar terjeszkedni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!