Az Egis Rt. üzleti évének negyedik negyedében - éves szinten 16 százalékkal 15,78 milliárd forintra növekvő árbevétel mellett - nagyobb működési eredményt ért el. Az Orionnal kötött deramciclane-szerződés felbontásához, illetve a belföldi gyógyszerforgalommal kapcsolatos befizetési kötelezettséghez kapcsolódó, közel egymilliárd forintos egyszeri ráfordítás nyomán ugyanakkor a negyedéves üzleti eredmény 26 százalékkal 1,165 milliárd forintra csökkent. A pénzügyi eredmény és a rendkívüli tételek a negyedév során a várt jó egyenleget hozták, így 1,296 milliárd forint adózás előtti eredmény képződött a negyedik negyedévben. Ez bár 814 millióval nagyobb az egy évvel korábbinál, elmarad a NAPI Gazdaság által megkérdezett elemzők várakozásainak átlagától. A szakértők a profit közel triplázódását jósolták, azaz 1,4 milliárd forint feletti számot prognosztizáltak. A társaság a 2002/2003. üzleti évben 58,324 milliárd forint árbevételt és 6,393 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el. A deramciclane-fiaskó pénzügyi hatásai, illetve a gyengébb dollárárfolyam nyomán (e két tétel több, mint hárommilliárdos mínuszt hozott) az üzleti eredmény 27, az adózás előtti nyereség pedig 5 százalékkal csökkent éves összevetésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!