A piacok nyitásakor a részvények közül a nyereségének tavalyi hasonló időszakhoz képest több mint megduplázódásról beszámoló acélipari konszern, az ArcelorMittal árfolyamának 8,4 százalékos emelkedése, illetve a megrendeléseinek vártnál nagyobb mértékben, 21 százalékkal bövülő mértékét bejelentő Siemens 6,3 százalékos erősödése fejtették ki jótékony hatásukat. A ThyssenKrupp 7,7 százalékot erősödött, miután a Merrill Lynch tartásról vételre minősítette fel az acél- és gépipari cég részvényeit. A páneurópai DJ Stoxx 600 1,2 százalékkal 282,91 pontra, az FTSE-100 1,4-el 5394 pontra, a CAC-40 1,2-vel 4374-re, míg a DAX 1,1 százalékos emelkedéssel 6468 pontra erősödött a nyitást követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!