A Footsie 0,1 százalékkal 5208, a CAC-40 ugyanennyivel 3491, a DAX 0,2 százalékkal 5925 pontra kapaszkodott fel. Londonban a bányaipari részvények minirallyja segített feljebb tornászni az indexet, részben az amerikai bizalmi adatnak, részben pedig a Rio Tinto felminősítésének köszönhetően. A Footsie komponensei között a legtempósabban a chipgyártásban használatos berendezéseket készítő ARM Holdings részvényei drágultak, közel 9 százalékkal, miután az Intel még hétfőn bejelentette, hogy megvásárolja az Infineon mobil-üzletágát. Az Infineon Frankfurtban jegyzett papírjai eközben tovább süllyedtek. A háztartási vegyiárukat és gyógyszereket gyártó Reckitt Benckiser ázsióját az emelte, hogy az amerikai gyógyszerhatóság szabad utat adott a cég egyik új készítményének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!