Emelkedéssel zárták a hetet az ázsiai indexek, a Nikkei 225 1,3, a Hang Seng 0,2, a Shanghai Composite pedig 1,1 százalékkal csütörtöki zárása fölé került a pénteki kereskedés végére.

A Mitsubishi Corp. 3,3, a Sony 1,5, az Asahi Glass 6,9 százalékkal magasabb áron zárt. Jiangxi Copper Co. fémipari óriás 1,1 százalékos emelkedéséhez pedig a réz árának augusztus óta tapasztalt legnagyobb emelkedése járult hozzá.

A BHP Billiton 1,1, a Rio Tinto pedig 3,2 százalékkal előző napi zárása fölött végzett, szárnyalásukat a vasérc és egyéb nyersanyagok iránti kínai kereslet növekedésére vonatkozó növekvő remények táplálták.

A Toyota részvényei 2,1 százalékkal magasabb áron forogtak Tokióban, miután a vezér márciusi amerikai látogatásáról szóló bejelentés megérkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!