A kedvező munkaerő-piaci adatok mellett a vállalati hírek segítették a fontosabb amerikai tőzsdeindexek emelkedését. A Dow Jones Industrial Average (Dow Jones ipari átlag) 0,3 százalékkal erősödött, a kereskedés során pedig járt a 13 692 pontos történelmi csúcson. A 13 668 pontos tegnapi végeredmény azt jelenti, hogy a mutató az elmúlt héten 1,2 százalékos emelkdést ért el. A Dow-kosárban szereplő 30 részvény közül 19 emelkedett, a Wal-Mart mellett a General Motors és a Honeywell nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A másik két index is emelkedett egyaránt 0,4 százalékkal, így az S&P 500 1536, a Nasdaq pedig 2613 ponton végzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!