Szinte ugyanott zárt a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, ahol indult kedden, pedig a délelőtti órákban még úgy tűnt, hogy a hétfői ciprusi sokk után pozitívan korrigáló nemzetközi hangulat hátán egy nagyobb emelkedés is összejöhet. Ekkor ért napon belüli maximumára a pesti részvénykosár 18 160 ponton, ám a nap folyamán háromszor is benézett rövid időre 18 ezer pont alá - ez a szint azonban mindig meghozta a vevőket. A kevés izgalmat (és történelmi mélypontra vágott alapkamatot) hozó jegybanki kamatdöntésre sem reagáltak a piacok érezhetően, így a zárás 0,8 százalékos emelkedésnél, 18 030 ponton érte a budapesti részvénytőzsde mutatóját. A hatmilliárd forintot alig meghaladó forgalom mindenesetre arról tanúskodik, hogy a befektetők nem jöttek izgalomba a hét második napján.

A blue chipek vegyesen zártak. Az OTP volt a nagy nyertes, hiszen 2,2 százalékos erősödéssel napi csúcspontján, 4500 forinton zárt. A Mol mindössze 50 forintot erősödött, így 16 300 forinton fejezte be a napot, igaz, a nap elején még 16 565 forinton is megfordult. A Magyar Telekom, a Richter és az Egis viszont egyaránt enyhe mínuszban zárt. A telekomcég egy forintot vesztett értékéből a nap végére, ami után 408 forinton érte a zárás. A két gyógyszergyártó egyaránt 0,2 százalékos eséssel zárt, a nagyobbik 33 350 forinton, a kisebbik pedig 18 565 forinton állt meg. A BTel papírjaival néhány nagyobb kötés eredményként a második egymást követő napon is komoly forgalom mellett kereskedtek, ezúttal fél százalékot emelkedett a kis távközlési papír. A Pannergy 1 százalékot esett, az Appeninn pedig ugyanennyit erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!