Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 102 ponttal, 0,39 százalékkal, 26 106,83 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutató 11,84 ponttal, 0,41 százalékkal lett magasabb, és 2891,68 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 44,41 ponttal, 0,57 százalékkal gyarapodott, és 7837,13 ponton zárt.

Az indexek emelkedésének lendületet adott, hogy meredeken emelkedett a kőolaj világpiaci ára csütörtökön, miután májusban négy olajtankert is támadás ért a Perzsa-öböl közelében, az újabb incidensek híre pedig ismét felszínre hozta az olajszállítások esetleges megszakadásától való félelmeket. A részvényárak emelkedését azonban fékezték az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok alakulása miatti aggodalmak.

A nagyvállalatok között a nap nyertesei közé tartozott 7 százalék körüli plusszal az American Airlines Group részvénye. A Walt Disney 4,2 százalékos emelkedett köszönhetően, hogy a Morgan Stanley javította a Disney Plusra előfizetők számára vonatkozó előrejelzését. Ezzel szemben a csütörtöki kereskedés egyik legnagyobb vesztese a Twitter volt mintegy 4,3 százalékos mínusszal, miután a Moffett Nathanson elemzőcég a vállalat költségeinek emelkedését és bevételeinek lassuló bővülését várja.

Ágazati szinten az olajárak jelentős emelkedése miatt az energiaszektor részvényei teljesítettek a legjobban, a kommunikációs szolgáltatási ágazat részvényei is kedvezően szerepeltek.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára jelentősen emelkedett. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 12 cent (2,19 százalék) emelkedéssel, 52,26 dolláron állt.

Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 23 centes (2,05 százalék) pluszban, 61,20 dollár volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!