A zárásra mérséklődtek a mínuszok Amerikában

Vegyesen zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre. hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. december 6. csütörtök, 23:27
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 79,4 ponttal, 0,32 százalékkal, 24 947,67 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutatója 4,11 ponttal, 0,15 százalékkal esett, és 2695,95 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 29,83 ponttal, 0,42 százalékkal emelkedett, és 7188,26 ponton zárt.

Napközben még 3 százalékos mínuszban álltak a tőzsdeindexek, folytatva az előző kereskedési napon elszenvedett jelentős esést.

Az amerikai-kínai tárgyalások utáni kezdeti optimizmust felváltotta a kockázatkerülő befektetői magatartás - írta az MTI. A piaci szereplők bizonytalanok a kereskedelmi konfliktusok alakulásával kapcsolatban, és jelentősen rontják a piaci hangulatot a világgazdasági lassulástól való félelmek is.

A banki részvényeket az amerikai államkötvények hozamának esése húzta lefelé. A csütörtöki kereskedés legnagyobb vesztesei közé tartozott a csökkenő olajárak által sújtott energiaszektor mellett a kereskedelmi konfliktusok alakulására érzékenyen reagáló ipari ágazat.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csütörtökön jelentősen csökkent, mivel a piacok attól tartanak, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) a korábban jelzettnél kevésbé csökkenti termelését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK