A délelőtti kereskedésben 284 forint közelébe emelkedett az euró jegyzése. A forint annak ellenére gyengült, hogy Brüsszelből - legalábbis 2013-ra vonatkozóan - jó híreket kapott Magyarország, Görögországban pedig elfogadták az újabb hitelrészlet lehívásához szükséges megszorító csomagot.

Túl nagy dráma nincs, inkább csak mérsékelten negatív a hangulat, a forintot a zloty húzhatja le magával, hiszen a lengyel jegybank tegnap 25 bázispontos kamatcsökkentésről döntött - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Hozzátette: az euró zlotyjegyzése tegnap még 4,12 alatt is megfordult, ma délelőtt tíz óra tájban viszont már 4,1550 volt az ár. Ugyanekkor az euró 283,80, a dollár 222,25, a svájci frank 235,30 forintot ért, az euró/dollár keresztárfolyam pedig 1,2770-nél stagnált. A szakember aláhúzta: nagy forgalomról és pánikszerű forinteladásokról nincs szó, csupán az eddigi sáv felső régióit teszteli az euróárfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!