Az egyhangúlag elfogadott határozat szerint az osztalékfizetés 2021. január 27-én kezdődik.

Más tőzsdei kibocsátókhoz hasonlóan a Zwack is úgy döntött, hogy a veszélyhelyzet miatt nem tartja meg a csütörtökre összehívott éves közgyűlését, annak döntési jogosultságait ezért a társaság igazgatósága vette át - írta az MTI.

QP | Quality Placement

A közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóság egyebek mellett elfogadta a március 31-én zárult üzleti év beszámolóját 13,960 milliárd forint nettó bevétellel, 2,169 milliárd forint működési eredménnyel, és 1,696 milliárd forint éves adózott eredménnyel.

Az igazgatósági határozatokhoz kapcsolódó közlemény szerint a 26,358 milliárd forintos bruttó árbevétel a tavalyival szinte azonos, a 14 milliárd forinthoz közelítő nettó értékesítés ugyanakkor 11,3 százalékkal alacsonyabb az előző üzleti évinél. A kettő közötti eltérést a népegészségügyi termékadó tavaly januári változásával magyarázták. A többletterhet magasabb eladási árakkal ellensúlyozták, ám ez visszavetette az értékesítést. A belföldi visszaesést némileg ellensúlyozta a külföldi értékesítés, amely bevétele 11,8 százalékos növekedéssel 1,679 milliárd forintot ért el. Az adózott eredmény 35,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de több mint 20 százalékkal meghaladta az éves tervet.

A Zwack közleménye szerint az osztalékból egy részvényre 300 forint jut. Ötven százalék plusz 1 részvény a Zwack és az Underberg család közös cégének tulajdona, 26 százalék a Diageo csoporté, a többi részvényen pedig mintegy 2600 intézményi- és magánbefektető osztozik.

A Zwack április végén - a járványhelyzetre tekintettel - módosította az idei üzleti évre januárban elfogadott éves tervét, a módosított terv 25 százalékkal alacsonyabb árbevétellel számol, de a Zwack ezzel is nyereséges lehet. Az év hátralevő részét a gyorsan változó körülmények közepette folyamatosan újratervezik, amiről a befektetőket a negyedéves beszámolókban tájékoztatják - írta a cég.

A határozatok szerint megváltozott az igazgatóság és a felügyelőbizottság összetétele - írt az MTI a közleményre hibatkozva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!