Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A nap eleji pánikszerű eladások után inkább a vevők uralták a délelőttöt a magyar tőzsdén. A BUX szinte folyamatosan emelkedett, így a nap eleji 12 000 pont alatti értékéről délre 0,8 százalékos mínuszig 12 354 pontig jött fel a részvénykosár értéke. Egy órával később viszont már előző napi záró értékén 12 442 pont közelében 12 420 ponton forgott az index.

Az OTP is a nap eleji 2800 forint alatti értékekről állt talpra, és délre már csak 20 forinttal volt előző napi értéke alatt, ami 2910 forintot, és 0,7 százalékos mínuszt jelentett. A bankpapírt egész nap vették, annak ellenére, hogy az orosz részről cáfolták vásárlásról szóló hétfői híreket - negyed egyre 2937 forintra (+0,2%) húzták fel, egy órif g pedig már kétszer 2990 forintig is eljutott az árfolyam, ami 2 százalékos pluszt jelentett, a 3000 forintos szint azonban egyenlőre utját állta a papírnak.

A Mol-papírok 1,6 százalékos mínuszban 9995 forinton álltak délben, a nap elején ugyanakkor még 9555 forinton is megfordult a papír. A Mol emelkedését az is támogathatja, hogy az olajár esése is megállt kedden. Egy óráig nem változott lényegében az árfolyam.

A Richter mozgása nem volt ennyire szélsőséges mint a másik két nagypapíré, árfolyama a 26 100 forintos minimumról 26 700 forintig jött fel, ami csupán 0,4 százalékos minimumot jelentett. Egy órakor minimális pluszban 26 810 forinton állt az árfolyam.

A Magyar Telekom 580 forintos ára pedig pluszt jelentett hétfőhöz képest, ígaz csupán 0,4 százalékot, de ez a nap elejéhez képest akár csodának is tekinthető. A távközlési cég részvényének alját az 560 forintos szint jelentette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!