Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az euró/forint jegyzése 11.00 óra körül már a 305-ös technikai szint körül ingadozott, amit többször át is lépett a kurzus. Tizenegy óra után pár perccel egy euróért 304,93 forintot adtak. A 305-ös technikai szint után a következő "megálló" a 307,60-307,70-es szintnél lehet. A dollárért 234,40 forintot adtak, míg a svájci frank 247,35 forintot ért, 1,3011 dolláros euróárfolyam mellett. A forint gyengülése egyértelműen lokális sztorinak tudható be, miután a magyar fizetőeszköz a régiótól leszakadva mozog - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

Az eurót 304 forint felett tavaly június elején jegyezték utoljára, akkor 305,42 forint volt az árfolyam, a történelmi árfolyamcsúcs 324,27 forint volt tavaly január elején.

Ruzsonyi megjegyezte, hogy hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megszólalására sikerült a legjelentősebb forint erősödést elérni, ami szerinte a politikus nagyobb hitelességét mutatja piacok felé, de ez a pozitív hatás csak átmeneti volt. A szakember szerint úgy tűnik, nem célja a kormánynak 300 forint felett tartani az euró árfolyamát, 305 forintos szinteknél pedig további verbális intervenciót is elképzelhetőnek tartott.

Amennyiben érdekli, miért gyengült ennyit a forint, illetve, hogy tényleg reális-e a 320 forintos eurótól tartani, úgy kattintson!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!