A frankfurti börzén az Infineon részvényei értékelődtek le a legnagyobb mértékben, a német félvezető-gyártó papírjai háromhavi mélypontra kerültek miután a menedzsment közölte: az idén nem fizet osztalékot és részvény-visszavásárlásba sem kezd, annak ellenére, hogy vezetéknélküli részlegének eladásából 1,4 milliárd dollárhoz jutott.

A bankszektort hevesen támadták, miután a Wall Street Journal hasábjain arról spekuláltak, hogy a pénzintézetek válságállóságára vonatkozó vizsgálat eredményei nem tükrözik a valóságot, alátámasztva a német bankszövetség nyilatkozatát, miszerint az ország tíz legnagyobb pénzintézete 105 milliárd eurós tőkeemelésre szorul.

Párizsban is a bankok húzták le az irányadó mutatót - a SocGen papírjai 3,9, a Dexia részvényei 3,8 százalékot veszítettek értékükből, a Credit Agricole 2,8 százalékkal értékelődött le.

Londonban az ausztrál választások eredménye nyomán újra az asztalra kerülő bányaadó miatt aggódtak a befektetők; a mérleg nyelvének tartott függetlenek a munkáspárt kormányalakítási törekvéseit támogatják, amely programjában kiemelt helyen foglalkozik az ausztrál export gerincét adó bányatársaságok 30 százalékos adójával.

Újabb felvásárlási célpontokról is érkezett hír, a Financial Times úgy tudja, a brit Tullow Oilra az ExxonMobil és a China National Offshore Oil is szemet vetett. A részvény jegyzése 2 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!