Ha a biztosítók minősítését lerontották volna, akkor 1,2 billió dollárnyi kötvényről került volna le az AAA-minősítés. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyre erősebb az a vélekedés, hogy a bankoknak sikerül elkerülniük egy újabb 70 milliárd dolláros leírást az amerikai másodlagos jelzálogpiacon kirobbant válság kapcsán. Emellett a német üzleti bizalmi index (Ifo) is váratlanul emelkedett. Végül a londoni FTSE 100 1,47, frankfurti DAX 30 1,50, míg a párizsi CAC-40 1,09 százalékos emelkedéssel zárt. A bankok közül Londonban jól teljesített a Standard Chartered - amely az egyetlen olyan brit bank, amelynek papírjai jelenleg is többet érnek, mint egy éve - miután a második féléves profitja lett az elemzők által vártnál; így az árfolyam 7,3 százalékkal ugrott meg. A német acélipari ThyssenKrupp részvényei pedig azután lendültek be és termeltek 3,8 százalékos nyereséget, hogy a Credit Suisse megemelte a cég papírjaira vonatkozó célárfolyam várakozását. A második legnagyobb európai biztosító, az Axa részvényei is 2,9 százalékos emelkedést produkáltak, de az ING 2,5 százalékos nyeresége is jónak mondható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!