Az amerikai jegybankelnök nyugtató szavaira napközben fél százalékos pluszban is jártak az indexek, a befektetők azonban óvatosak maradtak, így végül alig változott az értékük. A Dow Jones 0,1 százalékkal emelkedett 10 389 pontra, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal 2189 pontra esett vissza. Az S&P 500 is esett 0,3 százalékot, ami 1103 pontot jelentett.

Az esésben a bankok jártak élen. A banki részvények általánosságban 2 százalék körül estek, kivétel az AIG, az American Express és a Citigroup volt, amelyek emelkedni tudtak.

Vegyesen szerepeltek az olajrészvények, míg a kereskedelmi társaságok többsége emelkedett hétfőn.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!