A bankok húzzák le Európát

Eséssel nyitottak a nyugat-európai tőzsdék, miután az amerikai adósságlimit-emelés további csúszása egyre erősíti az USA leminősítésével kapcsolatos félelmeket.
NAPI, 2011. július 27. szerda, 09:26
Fotó:

Az FTSEurofirst 300 index harmadik napja esik, s a tegnapi 0,3 százalékos mínusz után ma 0,5 százalékos veszteséggel kezdett.
Továbbra is arra számítunk, hogy az amerikai képviselők végül megegyeznek, de nem lehet kizárni, hogy ez mégsem történik meg, az USA gazdasága pedig jelenleg nem olyan erős, hogy egy leminősítéssel járó sokkot elviseljen -mondta a Reutersnek Philippe Gijsels, a BNP Paribas Fortis Global Markets elemzési vezetője. Az idegesség és a volatilitás lesz jellemző a piacokra a nyár második felében - tette hozzá.
A pénzügyi részvények vezetik a mai esést, a banki részindex 1,1 százalék, az UniCredit árfolyama 2,6 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK