A bankok is aranyat vesznek

Áttörte a 950 dollárt az arany ára, héthavi csúcsra drágult a sárga fém.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 10:08
Fotó:

A befektetők a pangó részvénypiac alternatívájaként veszik a nemesfémet, illetve az is a vételi kedvet erősíti, hogy spekulációk szerint a központi bankok növelhetik aranytartalékaikat. Az orosz központi bank már emelte is az arany részesedését a készletekben, és ezt az év további részében is tervezi - jelentette a Reuters. Azonnali jegyzésre Ázsiában 956 dollár fölé emelkedett, míg áprilisi jegyzésre 958 dollár fölé került az arany ára a New York-i árutőzsde Comex divíziójában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK