A Barclays részvényei 4,4 százalékos emelkedésbe kezdtek a második legnagyobb brit bank vártnál rosszab, de év/év alapon javuló féléves jelentésére.

A UBS is hasonló, 4 százalékos árfolyamugrást könyvelhetett el, miután híre ment, hogy a svájci bankóriás megúszhatja a pénzbüntetést az amerikai hatóságokkal kötendő peren kívüli megállapodás keretében. Az amerikai adóhatóság adóelkerülés ügyében nyomozva kérte ki a pénzintézettől 52 000 amerikai ügyfelének személyes adatát. A hírre az ING tartásról vételre minősítette fel a UBS-t.

Az HSBC pedig annak ellenére emelkedik 3,14 százalékot, hogy féléves nyeresége 57 százalékkal esett vissza a tavalyi azonos időszakhoz képest. Igaz még így durván felülteljesítette a várakozásokat, ugyanis a 600 millió dolláros prognózis helyett 3,35 milliárdos profitot könyvelhetett el a pénzintézet.

A bányatársaságok is jól teljesítenek. A Xstrata például 3,1 százalékkal emelkedett.

A Renault pedig azt követően ugrott 6,1 százalékot, hogy a 44 százalékos tulajdonába tartozó Nissan egy új elektromos autót jelentett be, illetve az HSBC egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra minősítette fel.

A vén kontinens vezető indexei közül így az FTSE 100 1,3, a DAX 30 szintén 1,3, míg a CAC-40 1,16 százalékkal emelkedett hétfő délelőtt.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!