A bankok vitték előre Európát

Nem mutattak számottevő elmozdulást a főbb nyugat-európai részvényindexek, a DAX 0,1 százalékkal gyengült, az FTSE 0,2 százalékkal erősödött, a CAC pedig stagnált.
NAPI Online, 2007. október 4. csütörtök, 18:31
Fotó:

Az európai tőzsdéket immár harmadik napja az újból erőre kapó bankszektor vitte előre csütörtökön, amely a héten eddig mintegy 6 százalékos emelkedést regisztrált. A várakozásoknak megfelelően mind a brit jegybank, mind az ECB változatlanul hagyta az irányadó kamatot a csütörtöki kamatdöntő ülésén.

A Northern Rock részvényei ma is nagyot lendítettek a Footsie-n azt követően, hogy a Citigroup közölte, a bank felvásárlásáról szóló tárgyalások egyensúlyának helyrebillentése érdekében több mint 5 milliárd fontot tud a potenciális kérők rendelkezésére bocsátani, amellett, hogy tanácsadóként is részt vesz a vállalatátvételben. Végéhez közelednek az ABN Amro Bank felvásárlását megelőző tárgyalások, két napra felfüggesztették a holland bank részvényeinek kereskedelmét, hiszen péntekkel lejár a két versenyben maradt kérő ajánlattételének határideje. A felvásárlásban érdekelt cégek részvényei egyaránt jelentős emelkedést regisztráltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK