Az FTSEurofirst 300 index, amely a legmegbízhatóbb európai részvényeket foglalja magában, a nap végére 2 százalékot emelkedve 730,58 ponton zárt. Közel ilyen mértékben, 1,73 százalékkal emelkedett a londoni tőzsde vezető FTSE-100 indexe, amely ezzel 3915,64 pontra emelkedett. A Royal Bank of Scotland részvénye a nap végére 25,54 százalékkal drágult, de nála is többet emelkedett a Lloyds bankcsoport részvénye, amely 30,7 százalékos pluszt tudott összehozni. Az Aviva biztosító 12 százalék felett emelkedett. A német DAX 2,51 százalékos emelkedéssel 3942,62 pontra emelkedett. A legtöbbet a Deutsche Bank részvény drágult, árfolyama ugyanis 14,33 százalékkal emelkedett. Az Allianz 12,41 százalékkal ment fel. A nap vesztesei az energiaszolgáltatók voltak az E.ON és az RWE, de a legtöbbet a Deutsche Post zuhant közel 6 százalékkal. Párizsban a CAC 40 index 1,78 százalékkal emelkedett, részben a BNP Paribas 12,14 százalékos, illetve az AXA és a Société Générale részvényeinek a 8 százalékot meghaladó drágulásának köszönhetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!