Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 105,86 pontos, 0,26 százalékos emelkedéssel, 40 389,38 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest - összesítette az adatokat az MTI.

Optimista hangulatban pluszban zárt a BUX. A vezető részvények közül a Richter papírjai továbbra is gyengék a keddi gyorsjelentést követően, ezt a piac nem értékelte jól. A többi részvény a nemzetközi trendeknek megfelelően emelkedett, illetve a piac pozitívan reagált a Magyar Telekom szerdai gyorsjelentésére, így a részvény pluszban zárt - mondta Móró Tamás, a Concorde vezető elemzője.

A nap folyamán a világ részvénypiacain, mind az Egyesült Államokban, mind Európában pozitív korrekció zajlott - közölte Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője, aki hozzátette: pénteken érdemes lesz figyelni az OTP-re, mivel a pénzintézet éjjel teszi közzé gyorsjelentését.

A Mol 6 forinttal, 0,20 százalékkal 2982 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,57 százalékkal 12 330 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,67 százalékkal 427 forintra emelkedett, forgalma 95,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 32 forinttal, 0,64 százalékkal 4966 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4360,23 ponton zárt csütörtökön, ez 1,60 pontos, 0,04 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.
Erős zárás Európában

Nagyon erős zárás az európai piacokon

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 1,42 és 1,29 százalék nyereséget mutattak az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 1,55 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést - írta az MTI.

A még nem hivatalos záróadatok szerint Londonban 0,99 százalék emelkedéssel végzett az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,32 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,87 százalékkal zárt magasabban. Madridban 1,02 százalék, Milánóban 1,10 százalék indexnyereséggel fejeződött be a csütörtöki tőzsdenap.

Megnyugtatóan hatott csütörtökön a tőzsdei befektetőkre az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség némi enyhülése. A kínai export a várakozásokkal ellentétben emelkedett, az import pedig az előre jelzettnél kevésbé csökkent. A kínai központi bank a vártnál erősebb szinten határozta meg valutája középárfolyamát, ami megfigyelők szerint azt a szándékát jelzi, hogy stabilizálni kívánja a jüan árfolyamát.

A csütörtöki kereskedést az ázsiai piacok is nyereséggel zárták és emelkedéssel indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken is.

A csütörtökön számos jelentős európai cég tette közzé negyedéves eredményét. A Thyssenkrupp veszteséget jelentett ugyan, de az elemzők által vártnál kisebbet, részvénye így három és fél százalékkal erősödött. Az Adidas eredménye nem felelt meg a várakozásoknak, a részvény négy százalékot veszített árfolyamából. A Deutsche Telekom részvénye fél százalékkal gyengült, miután a várakozásoknak megfelelő nyereséget jelentett. A British Telecom részvénye öt százalékkal gyengült mert a HSBC rontotta a papír célárfolyamát. Az Osram nyolc százalékot veszített egy meghiúsult akvizíció hírére. A Calrsberg részvénye több mint tíz százalékkal erősödött a megemelt éves bevételi prognózisnak köszönhetően.

Az olaj árát az OPEC részéről várható termeléscsökkentés valószínűsége emelte meg. Az európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj hordónként 57,62 dolláron állt a globális kereskedelemben 2,47 százalékos emelkedéssel, a WTI ára pedig 3,35 százalékkal 52,80 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,17 százalékkal jegyzik erősebben 1,1216 dolláron, az arany ára 0,70 százalékkal unciánként 1508,95 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!