A befektetők nem bíznak a gyors megoldásban

A nap java részét a negatív tartományban oldalazva vészelték át a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek, ám a zárószakaszban ledolgozták veszteségeik egy részét.
NAPI, 2010. november 19. péntek, 19:37
Fotó:

Az FTSE 100 0,6, a CAC-40 0,2 százalékos mínuszban, a DAX 0,2 százalékos pluszban zárt pénteken. Az európai kereskedőket eladásra ösztönözték az ír adósságválság miatti aggodalmak. További negatív nyomást jelentett a kínai bankok magasabb tartalékkövetelményeinek pénteki bejelentése. Az intézkedés hátrányosan érintheti a bányászati szektor vállalatait, mivel csökkenhetnek az ázsiai ország növekedési kilátásai. Ennek megfelelően a nap vesztese az Antofagasta, a BHP Billiton és az Xstrata volt, ezek a piaci átlagon felüli, 1,5-1,9 százalékos esést könyvelhettek el.

Az olaj jegyzése pénteken tovább csökkent, hordónként 72 centtel 81,13 dollárra miután múlt csütörtökön a WTI új idei csúcsot ért el, 88,63 dolláron. Ennél drágább utoljára 2008. októberben volt. Az arany is kissé olcsóbb lett, unciánként 1351,25 dollárt kértek érte péntek este szemben a csütörtöki 1352,65 dolláros záróértékénél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK