A BÉT-et is megrázta a tengerentúli repülőgép-katasztrófa

A nap folyamán mérsékelt gyengülést felmutató BUX a New York-i repülőgép-katasztrófát követően 6 725 pontig esett, ám zárásra kissé magához tért, s a 6 786 pontos záróérték 1,6 százalékos mínuszt jelentett. A forgalom meglehetősen gyenge volt, mindössze 4,4 milliárd forintnyi kötés jött össze a parketten.
Ádám Viktor, 2001. november 12. hétfő, 17:48
Fotó:

A BÉT indexét leginkább veszteségről beszámoló Mol papírjai húzták le: az olajipari részvények 3 százalékkal 4 555 forintra estek, miközben a Matáv 2,6 százalékkal 870 forintra, a Richter pedig 1,9 százalékkal 15 400 forintra süllyedt, az OTP kurzusa ugyanakkor 0,7 százalékkal 15 195-re süllyedt. A vártnál jobb eredményről beszámoló Démász, illetve TVK részvényei drágultak, az előbbiek 3,6 százalékkal 8 080 forintra, az utóbbiak pedig 6,6 százalékkal 2 980-ra. A prognosztizáltnál valamivel gyengébb nyereséget produkáló Mezőgép a múlt pénteki árfolyamon várja a holnapi nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK