A BÉT irányadó indexe a pozitív tartományban zárta a keddi kereskedést. A hazai befektetők szembe mentek a nemzetközi hangulattal, hiszen a tőzsdezáráskor mind New York-ban, mind Nyugat-Európában a pirosban oldalaztak a mutatók, míg a BUX a negatív tartományból meredeken felívelve végül 0,3 százalékos előnnyel végzett.

A mutató 23 500 pont közelében nyitott, s délelőtt 23 531 ponton tetőzött, mielőtt erőtlenül a hétfői záróértéke alá esett volna vissza. A nemzetközi piacokon tapasztalható bizonytalanság a pesti parketten is érződött, hiszen a BUX 23 400 pont közelében oldalazva bekkelte ki a délutánt, ám az utolsó percekben 23 473 pontig küzdötte fel magát.

A blue chipek közül sem a Mol, sem az OTP nem tudta ledolgozni napközben felhalmozott hátrányát, ám a Magyar Telekom és a Richter kompenzáltak a veszteségekért - a távközlési cég részvényei 2,2 a BÉT-en jegyzett nagyobbik gyógyszergyártó papírjai pedig 1,4 százalékkal értékelődtek fel.

Az OTP-nél zárásra nyoma sem volt a reggeli lendületnek, amely egészen 5035 forintig repítette a jegyzést; a bankpapír fél százalékos mínuszban, de így is 5000 felett egy forinttal zárt, viszonylag alacsony, 8,5 milliárd forintos forgalom mellett. A Mol vesztesége 0,9 százalék volt, így az olajrészvény 22 300 forinton végzett, ám a zárószakasz előtt még 21 910 forinton is megfordult. A részvény iránti érdeklődés mérsékelt, 1,6 milliárd forint volt.

A Richter stabilan 47 800 forint fölött forgott kedden, ám napi legmagasabb, 48 085 forintos értékénél 140 forinttal lejjebb, 47 945 forinton zárt. A Magyar Telekom papírjainak árfolyamát 719 forintig tornászták fel délután, ám itt nem tudott megmaradni, s végül 708 forinton zárt. A távközlési papír forgalma közel 1,8 milliárd volt kedden, ami jócskán felülmúlta az elmúlt időszak átlagát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!