A bíróság elutasította Ivo Sanader volt horvát kormányfő szabadlábra helyezését

Elutasította a Zágráb megyei bíróság szerdán kihirdetett döntésével Ivo Sanader volt horvát kormányfő szabadlábra helyezésének kérelmét, így a politikus vizsgálati fogságba marad.
MTI, 2015. augusztus 26. szerda, 15:57
Fotó: MTI/EPA

A volt kormányfő védőügyvédei arra mutattak rá, hogy Sanadernek joga van szabadlábon védekezni, amit azzal magyaráztak, hogy letelt a törvényben meghatározott, legfeljebb három és fél éves határidő, ameddig egy vizsgálati fogság tarthat.

A volt kormányfő pedig már közel négy éve van börtönben, ami eddig azért nem volt kérdéses, mert Sanadert korábban a bíróság jogerősen nyolc és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Hypo Bank- és az Mol-INA-ügy egyesített perében. A múlt hónapban azonban a horvát alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte az erre vonatkozó ítéletet. Jelenleg egy másik korrupciós ügyben is folyik eljárás Sanader ellen, abban azonban még nem született jogerős ítélet.

A bíróság azzal indokolta döntését, hogy számításai szerint nem telt le a határidő, és az Emberi Jogok Európai Bíróságának egyik korábbi ítéletére hivatkozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.08.26 18:14

@matura: Örülök, hogy ennyire jól látod a dolgokat.

A magyar jogszolgáltatás ennél magasabb rendű: ott egy jól megcsinált perrel ki lehetett mondani Hernádi örökös és megváltoztathatatlan(nak hitt ) ártatlanságát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2015.08.26 17:21

Gombhoz varrták a kabátot a horvátok egy tipikus koncepciós perrel,
a kiinduló alap az volt, hogy a MOL rendbetette az INA-t, ami így a veszteség helyett nyereséget kezdett termelni, amire megfájdult a foga a horvátoknak, és még volt miniszterelnöküket is sárba akarják ezért tenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html