Az emelkedést az amerikai makroadatok mellett az is segítette, hogy bár az Európai Központi Bank ezúttal sem nyúlt az eurózóna 2,0 százalékos irányadó rátájához, ám némileg lehűtötte a közeli kamatemelésre vonatkozó reményeket. Londonban a vártnál jobb eredményről beszámoló ICI vegyipari konszern részvényei látványosan drágultak. A Unilever szintén nagyobb nyereségről jelentett, ám mivel a forgalom csökkent és a profitot csak egy egyszeri tétel mentette meg az eséstől, a papírok árfolyama meredek lejtőre került. Frankfurtban a BMW lett a nagy vesztes, a befektetők csalódottan vették tudomásul a bajor autógyártó nyereségcsökkenését. A Volkswagen részvényei ugyanakkor drágultak, a nettó profit triplázása azonban csak átlag alatti erősödéshez volt elég.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!