A bolgárok idén nem bocsátanak ki eurókötvényt

Bulgária nem tervez eurókötvény-kibocsátást az idén, a január 15-én lejáró 820 millió eurónyi kötvényt meglévő forrásaiból fizeti vissza - jelentette be csütörtökön a balkáni ország pénzügyminiszter-helyettese.
MTI-Eco, 2013. január 10. csütörtök, 13:17
Fotó: Napi.hu

Bulgária az Európai Unió legszegényebb országa, ugyanakkor az egyik legkevésbé eladósodott, tervei szerint a GDP-arányos idei államháztartási hiány 1,3 százalék lesz, ugyanúgy, mint tavaly.

Karina Karaivanova egy csütörtökön tartott szófiai fórumon elmondta, hogy az államháztartási hiányt a belföldi piacon kibocsátott kincstárjegy- és kötvényeladásokból származó bevételekből fedezik, miután Bulgária tavaly júliusban a nemzetközi piacokon sikeresen értékesített 950 millió euró értékben 5 éves lejáratú eurókötvényt.

A bolgár kormány várakozása szerint idén 1,9 százalékkal nő a hazai össztermék (GDP). A Nemzetközi Valutalap (IMF) 1,5 százalékos, az Európai Bizottság 1,4 százalékos bolgár gazdaságnövekedéssel számol 2013-ra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK