A bomba a New York-i befektetők kedvét is elrontotta

A befektetők manapság már a terror szó hallatán is összerezzennek, nem csoda, hogy újra elfogta őket a csüggedés, amikor értesültek a Fülöp-szigeteki robbantásos merényletről, amelyben legkevesebb húsz ember meghalt.
NAPI Online, 2003. március 5. szerda, 08:38
Fotó:

A piacokon a merénylet rögtön a tavaly Balin történt szállodarobbantást idézte fel, a legborúlátóbbak szerint akármi is lesz az iraki helyzet megoldása, a terror megmarad.

A tőzsdei hangulatot ráadásul az is tovább rombolta, hogy februárban hét százalékkal estek vissza az Egyesült Államokban a gépjárműeladások, márpedig közvetve vagy közvetlenül ettől az iparágtól függ minden hetedik amerikai család megélhetése. A General Motors ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy csökkentette második negyedévi forgalmi elvárásait, lejtőre küldve ezzel szinte az összes nagy autógyártó részvényét, az Atlanti-óceánon innen és túl. A Ford Motor papírjainak az sem tett jót, hogy a Deutsche Bank leminősítette a papírt.

A Dow Jones ipari átlag végül 1,7 százalékos veszteséggel 7 704,87 ponton zárt, az S&P-500 1,5 százalékkal 821,99 pontra csökkent, míg a Nasdaq Composite 1 307,77 pontos záróértéke közel 1 százalékos süllyedést takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK