Az euró ma már volt 248,80 forint körüli szinten is, jelenleg pedig 248 forintot adnak a közös európai pénzért - mondta el Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője, aki szerint külfödiek állnak az árfolyammozgás mögött. A dollár is erősödött, a kurzus most is 206 forint fölött áll. A vasárnapi lengyel választások egyelőre nem hatnak számottevően a piacon, az árfolyamot mindenekelőtt az mozgatja, hogy Veres János pénzügyminiszter is elismerte: az idei deficitcél nem tartható. Kolba úgy véli, hogy a forint inkább gyengülhet, illetve a jelenlegi gyenge szinten maradhat a közeljövőben, erősödésre nincs sok esély. A magyar kamatszint már elég alacsony ahhoz, hogy a piac a fundamentumokra figyeljen, ezekkel pedig nincs minden rendben - tette hozzá a szakértő. A hét devizapiaci történéseit fontos makroadat hiányában a regionális események, illetve az Eurostat jelentése határozhatják meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!