A cég, ahova negyedmillióan jelentkeztek nyári munkára

Több mint negyedmillió végzős és tanuló jelentkezett a Goldman Sachs nyárra meghirdetett állásaira. 2012 óta a végzősök és tanulók által benyújtott állás pályázatok globálisan több mint 40 százalékkal emelkedtek - írja a Financial Times-ra hivatkozva a portfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. június 6. hétfő, 11:56
Fotó: Reuters

A Goldman Sachs láthatóan igen nagy tömegeket tud megmozgatni állásajánlataival, ez a szám azonban jóval több, mint amennyi bankárt a vállalat valaha képes lenne alkalmazni. A trend hasonló a többi nagy befektetési banknál is, a JP Morgan például a végzős jelentkezők mindössze 2 százalékát alkalmazza befektetési banki üzletágában. A Citinél pedig ez az arány 2,7 százalék.

A Financial Times egy másik felmérése ugyanakkor azt mutatta, hogy a világ 10 legjobb üzleti iskolájában MBA képesítést szerzett szakemberek körében csökken a befektetési bankok népszerűsége. A jelentkezések magasabb száma pedig részben azt is tükrözheti, hogy most kevesebb befektetési bank van, mint évekkel korábban, hiszen olyan nagy szereplők is megdőltek, mint a Bear Stearns és a Lehman Brothers.

A Goldmannak nincsenek statisztikái arra vonatkozóan, hogy mennyi végzős jelentkezett nyári munkákra még a pénzügyi válság előtt. Pusztán annyit közöltek hivatalosan, hogy tavaly összesen 9700 embert vettek fel, valamennyi szinten és pozícióban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK