Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A döntés a CIG Pannónia teljes portfoliójának mintegy 1 százalékát érinti és összhangban van a biztosító megújult stratégiájával. Ez alapján elsősorban azokra a speciális célpiacokra fókuszál a társaság, amelyeken versenyképes termékekkel, nyereségesen tud működni. A CIG Pannónia EMABIT és az Aegon Magyarország a jövőben további együttműködéseket tervez kialakítani.

Augusztus 1-jétől jön a változás

A CIG Pannónia EMABIT a vállalati ügyfelekre összpontosítja működését a jövőben. A CIG leányvállalat lakásbiztosítási ügyfélállományát - az MNB vonatkozó engedélyének függvényében - az Aegon Magyarország Zrt. veheti át. A CIG Pannónia utasbiztosítási termékét 2014. augusztus 1-jétől az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. saját márkanév alatt értékesíti megbízott partnerein keresztül.

A tranzakció a CIG Pannónia (Élet- és Általános Biztosító) portfoliójának mintegy 1%-át érinti. A két társaság később további területekre is tervezi kiterjeszteni az együttműködést.

Lakásbiztosítási piacvezető pozíciónk a CIG Pannónia EMABIT lakossági állományának átvételével tovább erősödhet a 16 szereplős piacon. Közel másfél millió ügyfelünk igényeinek teljes körű kiszolgálásához az utasbiztosítás is hozzátartozik, ezért döntöttünk amellett, hogy újra felvesszük termékpalettánkra - mondta Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója.

A megváltozott piaci körülmények és a realitások mentén újította meg év elején stratégiáját a CIG Pannónia EMABIT, azokra a speciális piaci szegmensekre helyezve a hangsúlyt, amelyekben vonzó, versenyképes termékeket tud kínálni és nyereségesen tud működni. Ezzel együtt arra törekszünk, hogy megváljunk azoktól a területektől, amelyek nem nyereségesek. Az idei egyik legfontosabb célunk, hogy nem-életbiztosítónkat is profitábilis pályára állítsuk, miután az anyavállalat CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. már nyereségesen működik - mondta Kádár Gabriella, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatóságának elnöke (képünkön).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!