BUX
38667

A CIG is csökkenti a költségeket

Az eredményesség érdekében a CIG Pannónia költséglefaragásba kezd,a mely jövőre már 400 millióval apasztja azigazgatási költségeket – jelentette be Gaál Csaba vezérigazgató a féléves számokat ismertető sajtótájékoztatón.

NAPI, 2011. augusztus 25. csütörtök, 11:32

A cégcsoport a jövőben az amúgy elég tágan meghatározott fő üzletágakra koncentrál, e körbe a magyar, szlvák és román piacon terjesztendő élet- és a magyar nem élet biztosítás ( az EMABIT októberben indul, és jövő januártól már lakásbiztosításokat is köt), a Panónnia Nyugdíjpénztár és a most alakítás alatt álló befektetési szolgáltató tartozik.

A vezérigazgató megerősítette, hogy elsőrendű cél 2014-re a nyereséges működés, amely külön a nem életbiztosítóra (EMABIT) is érvényes.

A Pannónia nyugdíjpénztár várhatóan még ebben a negyedévben gyarapszik a Postás és az évgyűrű pénztártagjaival, így magánnyugdíjpénztári ágai is túllépi a kétezres létszámot.

A cégcsoport viszont a jelek szerint lemondott a bolgár és szerb terjeszkedésről.

Gaál Csaba elmondása szerint csökkent a CIG Brókernet-függősége, amelyet sok elemző a kockázati tényezők közé sorolt. Az idei forgalom 70 százalékát adta a Brókernet (ebből 7 százalék a 350 milliónyi új szerzést hozó szlovákiai bevétel, amelyet teljes egészében adott), míg a saját hálózat szerzési aránya 9-ről 11 százalékra, az egyéb cégeké pedig 11-ről 20-ra nőtt. A társaság középtávu célja a Brókernet arányának a magyar piaci átlagra, mintegy 50 százalékra csökkentése.